Usled obilnih padavina došlo je do izlivanja Kutinske reke koja je na teritoriji GO Niška banja

Usled obilnih padavina u prethodna dva dana došlo je do izlivanja Kutinske reke koja je na teritoriji Gradske opštine Niška banja nanela štetu nekim meštanima.
Sektor za vanredne situacije grada Niša dogovorio se sa opštinama šta treba preduzeti narednih dana, a bilo je reći i o trajnom rešenju problema. Zbog obilnih padavina doslo je do izlivanja Kutinske reke, koja je poplavila okolno područje nanevši štetu pre svega onima čije su kuće u blizini reke. Jugoslav Stanković je jedan od meštana, čiju je kuću poplava zahvatila.
Na sednici Sektora za vanredne situacije definisan je metod rada narednih dana za sva poplavljena područja, koji podrazumeva 24 -oro časovno dežurstvo i gradskih i opštinskih Kriznih štabova. U opštini Niška banja se nadaju da talas Kutinske reke, koji se izlio u selu Taskovići i prošao kroz naselje Nikola Tesla neće da se ponovi. Većih problema u pogledu izvorišta za vodosnabdevanje stanovništva pijacom vodom za sada nema. Svakako, kako kaže predsednik opštine Niška banja Dušan Zdravkovic, treba ozbiljno razmišljati o trajnom rešenju ovog problema, kako se ne bi ponavljao kod svake veće padavine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button