Regionalno takmičenje učeničkih kompanija u Nišu

U ponedeljak 11.3.2024 u Delta planetu u Nišu a u organizaciji Dostignuća mladih Srbija biće održano regionalno takmičenje učeničkih kompanija. Na ovoj smotri biće predstavljeno preko 30 kompanija koji su srednjoškolci iz našeg regiona razvili sa svojim mentorima, profesorima.

Ove godine naš grad predstavljaće i Ekonomska škola iz Niša sa rekordnih 5 učeničkih kompanija.

 

Ekonomska škola iz Niša kao Regionalni centar preduzetništva svake godine priprema učenike za ovu smotru ali nikada u ovolikom broju kao ove godine. “ Učenička kompanija Moneyger predstaviće u ponedeljak svoju ideju o platformi koja će biti kalkulator troškova i finansijski savetnik sa integrisanom veštačkom inteligencijom namenjena pre svega srednjoškolcima koji imaju problem sa upravljanjem svojim finasijama.

Ova ideja koja se rodila kod naših učenika prepoznata je i od strane kompanije Ingsoftwere, kao i Naučno tehnološkog parka Niš i Gradske opštine Medijana“ rekao nam je profesor Ekonomske škole i mentor učeničke kompanije „Moneyger“ Vladimir Jovanović.

Pozivamo sve zainteresovane da posete ovo zanimljivo takmičenje u ponedeljak 11.3. od 10 do 17 h u Delta planetu u Nišu gde će svoje mesto za nacionalno takmičenje maja meseca u Begradu tražiti tri najbolje plasirane učenicke kompanije iz našeg regiona.

 

Redakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button