Uručene stipendije i nagrade Komisije Sveta Petka, GO Medijana

GO Medijana

Uručene su stipendije i nagrade talentovanim osnovcima i srednjoškolcima Komisije Sveta Petka, Gradske opštine Medijana. Ove godine stipendije je dobilo dvoje studenata, nagrađeno je 16 –oro učenika osnovnih i 18-oro učenika srednjih škola sa područja najveće niške opštine. Novčani iznos nagrade iznosi 30 hiljada dinara, dok će stipendisti Medijane 12 meseci primati iznos od po 11.500 dinara.

Nagrade su najboljima na konkursu uručili predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i predsednik Komisije Sveta Petka prof. Dr Žarko Ranković.
Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da opština čini sve kako bi zadržala mlade da ostanu u svojoj zemlji, a saglasno programu Vlade Srbije i politici predsednika Aleksandra Vučića.
-Nagrade i stipendije su deo naše pronatalitetne politike, po kojoj je Medijana prepoznatljiva. Ove godine smo dodelili najviše nagrada talentovanim učenicima, u ukupnom iznosu od blizu 1, 2 miliona dinara. Svaki stipendista dobiće oko 140 hiljada. Nisu to neki iznosi, ali će ipak značiti deci i roditeljima – rekao je Kocić.
Predsednik Komisije Sveta Petka, prof. Dr Žarko Ranković naglasio je da se nikada nije postavljalo pitanje odobravanja nagrada, jer u budžetu mora da ima para za mlade talente. On je dodao da je saradnja ove Komisije sa rukovodstvom opštine izuzetna, i da sve to ide u prilog našim učenicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button