VELIKO INTERESOVANJE ZA SUBVENCIJE U POLJOPRIVREDI – Aleksinac

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Aleksinac koji nameravaju da koriste bespovratna podsticajna sredstva iz lokalnog fonda, zahteve i potrebnu dokumentaciju mogu da predaju još danas i sutra. Oni trenutno mogu da konkurišu za dve mere, za investicije u fizičku imovinu gazdinstva i za podizanje svoje konkurentnosti.

Za prvu meru izdvojeno je 11, a za drugu 2 miliona dinara, a maksimalna sredstva koja se vraćaju po konkursu su 300.000 dinara.

Prema informacijama iz Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac, do jutros je predato oko 130 zahteva, a do završetka konkursa očekuju još desetak prijava. Pristigli zahtevi su pretežno za prvu meru, odnosno za obnovu mehanizacije, a samo jedan zahtev je za subvencionisanje novih zasada voća. Kada je reč o drugoj meri, za podizanje konkurentnosti i sertifikaciju za sada je troje zainteresovanih. Prema svemu sudeći za prvu meru neće biti dovoljno sredstava za sve zainteresovane aleksinačke poljoprivrednike, dok će po drugoj najverovatnije ostati sredstva koja ne mogu biti preusmerena za prvu.

Posle zatvaranja konkursa, kroz dva dana sledi obrada dokumentacije i rangiranje zahteva po bodovnoj listi, zatim izlazak komisije na teren, pa donošenje odluke od strane Opštinskog veća i predsednika.

Konkurs za subvencionisanje osiguranja useva i životinja biće raspisan po završetku ovih konkursa.

Naslovna fotografija: Ilustracija (izvor: Arhiva Alpres).

 

 

Izvor: Alpres

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button