Unapređenje mentalnog zdravlja mladih

Grad Niš

Prošle nedelje u Novom Pazaru je održana trodnevna nacionalna omladinska konferencija posvećena poboljšanju usluga za podršku mentalnom zdravlju mlade populacije u Srbiji uz učešće predstavnika svih nadležnih institucija i 500 mladih.

Niš je na konferenciji  predstavljala zamenica  gradonačelnice Dušica Davidović koja je ovom prilikom sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem potpisala Izjavu o namerama sprovođenja nacionalnog programa za unapređenje mentalnog zdravlja.

Ministarstvo turizma i omladine je podržalo razvoj nacionalnog programa za zaštitu mentalnog zdravlja mladih u 10 jedinica lokalne samouprave među kojima je i Grad Niš. Lokalnim samoupravama sa čijim je predstavnicima potpisana Izjava o namerama na raspolaganju će biti 26 miliona dinara dodeljenih putem javnog konkursa.

Na ovaj način je poslata poruka da je mentalno zdravlje mladih jedan od prioriteta Republike Srbije.

Na skupu je istaknut značaj „mobilisanja svih snaga društva – organa upravljanja, stručne zajednice i nevladinog sektora kako bi se podigla svest, predstavile i pokrenule akcije koje promovišu i štite mentalno zdravlje kao osnovno ljudsko pravo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button