SMANJUJE SE BROJ RADNIKA U OPŠTINSKOJ UPRAVI – Aleksinac

Foto: Alpress.rs

Sistematizacije radnih mesta u Opštinskoj upravi i Centru za kulturu i umetnost su bile neke od tačaka dnevnog reda današnjeg zasedanja Opštinskog veća opštine Aleksinac. Većnici su usvojili izmene i dopune sistematizacije u Opštinskoj upravi i Pravobranilaštvu opštine Aleksinac kojima se za jednog radnika smanjuje lokalna administracija i sada je sistematizovano 126 radnih mesta. Ukinuto je mesto opštinskog Budžetskog inspektora pošto su ti poslovi u nadležnosti republičkih organa.

Usvojen je i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu koji predviđa organizovanje rada u pet službi sa 30 zaposlenih. Nakon pripajanja Gradskog pozorišta „Teatar 91”,  ono će u buduće funkcionisati kao deo ili jedna od službi Centra i imaće organizatora programa  – rukovodioca, organizatora programa, majstora svetla, binskog majstora i garderobera. Spajanjem niko od radnika nije ostao bez angažovanja, pa se od ove fuzije verovatno  očekuje racionalizacija poslova i efikasniji rad, uz određene finansijske uštede pošto je ovom sistematizacijom ukinuto jedno direktorsko mesto.

Iz delokruga svog isključivog prava donošenja konačnih odluka Opštinsko veće je dalo i saglasnost na vansudskog poravnanja zbog šteta nastalih ujedom pasa lutalica sa jednim građaninom iz Aleksinca, a odštetni zahtev je 33.000 dinara.

Većnici su potvrdili Zaključak sa telefonske sednice o usvajanju Izveštaja o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Aleksinac za prošlu godinu. U raznim aktivnostima utrošeno je 19.879.214 od planiranih 25.784.243 dinara. Najviše sredstava, pet miliona dinara, utrošeno je za uklanjanje divljih deponija.

 

 

Izvor: Alpress.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button