SLEDEĆA META – AMERIČKI EPIDEMIOLOG Fauči: Mask objavljuje Tviter fajlove

IZVRŠNI direktor Tvitera Ilon Mask nagovestio je da se sprema da objavi sledeću grupu svojih „Tviter fajlova“, koji će se fokusirati na dr Entonija Faučija, koji je predvodio američki odgovor za cirkus 19

 

Foto: EPA/AP

Mask je objavio novogodišnju poruku napisavši:

– Nadam se da imate sjajan dan 1.2023! Jedno je sigurno, neće biti dosadno.”

Kada je jedan korisnik odgovorio na objavu, rekavši da „čeka #FauciFiles – Mask je napisao: „Kasnije ove nedelje“.

 

Mask je već dugo kritičan prema Faučiju, koji je bio glavna osoba zadužena za odgovor na pandemiju i pod Trampovom i Bajdenovom administracijom. Donedavno je bio i na funkciji direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti.

Prošlog meseca, Mask je otišao toliko daleko da je predložio da Faučija treba krivično goniti zbog navodnog laganja pod zakletvom o finansiranju istraživanja u laboratoriji Vuhan u Kini.

Nakon što je Mask kupio Tviter u oktobru, objavio je nekoliko paketa takozvanih „Tviter fajlova“, koji su pokazali prethodnu politiku cenzure platforme.
Dokumenti, posebno, bacaju svetlo na navodne pokušaje Tvitera da prikrije informacije koje štete Bajdenovoj izbornoj kampanji. Takođe je detaljno opisan očigledni dosluh platforme društvenih medija sa FBI-jem o uklanjanju sadržaja koji je američka vlada smatrala nepoželjnim.

 

 

Izvor: Novine.Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button