Prostor nekadšnje EI nova industrijska zona, centar za razvoj novih ideja

Foto: MUST Đ.K

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije, Tomislav Momirović, juče je u Nišu najavio značajnu inicijativu koja će imati dalekosežne efekte za ekonomiju Niša i celog regiona.

Naime, na lokaciji nekadašnje Elektronske industrije u Nišu, planira se uspostavljanje novog poslovnog inkubatora koji će biti ključni faktor u podršci lokalnoj privredi i otvaranju novih poslovnih prilika.

Momirović je izneo ovu inicijativu nakon završene druge sednice Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije u Nišu. Glavni fokus ove inicijative je uklanjanje prepreka s kojima se suočavaju privredni subjekti koji posluju na ovom prostoru, kako bi se stvorili uslovi za uspostavljanje modernog poslovnog inkubatora. Ova inicijativa, kako ističe ministar, predstavlja razvojnu šansu za grad Niš i čitav region.

 

 

Trenutno na prostoru bivše Elektronske industrije u Nišu već uspešno posluje nekoliko firmi, koje će imati mogućnost daljeg razvoja poslovanja na ovoj lokaciji. Time se stvara osnova za novu modernu industrijsku zonu u Nišu, koja će biti centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticaj za ekonomski rast kroz nove investicije i otvaranje radnih mesta.

Ministar Momirović naglašava da će novi poslovni inkubator u Nišu biti više od prostora za poslovanje. On će biti centar inovacija i prilika za mlade preduzetnike da ostvare svoje poslovne vizije. Takođe, ističe da Niš postaje moderan grad u kome se sprovode radovi na proširenju i modernizaciji aerodroma, kao i planovi za izgradnju brze pruge koja će efikasno povezati grad sa ostatkom zemlje i regionalnim privrednim centrima.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button