POLJOPRIVREDNICI I GRAĐANI DA PRIJAVE ŠTETU – Aleksinac

Foto: Alpress.rs

Vremenske nepogode koje su u proteklom periodu pogodile i područje opštine Aleksinac, nanele su štetu na infrastrukturi, ali i poljoprivrednim usevima. Aleksinačka lokalna samouprava je formirala više komisija koje evindentiraju i procenjuju štetu. Njihov rad je u toku i obilaze teren.

Međutim, pošto je neophodno evidentirati i poslati izveštaj nadležnim republičkim službama do četvrtka, 29. juna, Opština Aleksinac je uputila poziv poljoprivrednicima i ostalim stanovnicima koji su pretrpeli štete na usevima i stambenim objektima, a da nije ona popisana,  da istu što hitnije prijave sutra i prekosutra, u utorak i sredu.

To mogu da učine na sledeći način: za štete nastale na usevima, poljoprivrednici treba da ponesu ličnu kartu kako bi upisali ime i prezime vlasnika i broj telefona. Obavezno je da ponesu i broj porodičnog gazdinstva, broj ugrožene parcele, površnu i biljnu kulturu koja se na toj parceli nalazi. Prijavljivanje se vrši u šalter sali broj 13, gde će dežurati stručna lica i pomagati u prijavi štete.

Građani koji su imali štetu od poplava na objektima, mogu istu da prijave u kancelariji broj 25, a kontakt osoba je Dragan Petrović.

 

 

Izvor: Alpress

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button