Ko truje pse u Nišu i Aleksincu

Foto: Foto: skrinšot Udruženje „Pit“ FB

U poslednje vreme Niš i Akesinac se suočavaju sa alarmantnim porastom slučajeva trovanja pasa na gradskim površinama, izazivajući ozbiljnu zabrinutost među predstavnicima udruženja za zaštitu životinja, vlasnicima i građanima.

Samo u sredu su prijavljena tri nova slučaja trovanja, što je ukupno 18 slučajeva trovanja u poslednjih osam dana. Informacije koje kruže društvenim mrežama ukazuju da je otrov bačen na više lokacija širom grada, uključujući Tvrđavu, kej pored Tvrđave, kej kod Gradske toplane, Durlan pored nekadašnje fabrike „Nitekst“, kao i na Trošarini.

Ogorčeni građani izražavaju svoju zabrinutost i tugu zbog gubitka svojih ljubimaca. Jedna Nišlijka je putem društvenih mreža podelila svoje iskustvo i upozorila vlasnike pasa da budu oprezni nakon što je njen pas otrovan na keju.

Udruženje „Pit“ takođe je reagovalo na ovu situaciju, izražavajući svoje žaljenje zbog izgubljenih života pasa i ističući ozbiljnost problema.

Roditelji su upozoreni da obrate pažnju na svoju decu kako ne bi došla u kontakt sa otrovom.

Gradonačelnica Niša apeluje na sve građane da zajedno spreče postavljanje otrova i masovno trovanje pasa, ističući da je to opasnost ne samo za životinje već i za decu koja provode vreme na zelenim površinama.

Udruženje je angažovalo nadležne institucije kako bi se preduzele hitne mere i zaustavila ova ozbiljna pretnja po bezbednost životinja i dece.

Ovo je alarmantan problem koji zahteva hitno rešavanje i pažnju celokupne zajednice kako bi se zaštitila sigurnost i dobrobit životinja i građana Niša i Aleksinca.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button