Za prvake u Surdulici po 5.000 dinara i pokloni

foto: N. P.

Po 5.000 dinara i školske poklone dobio je svaki đak prvak sa teritorije opštine Surdulica, kako bi ih, kažu iz lokalne samouprave, motivisali da se zalaganjem i trudom ostvare u svojim obrazovnim ciljevima.

Nakon što je pre početka školske godine svim đacima podelila besplatne udžbenike, Opština Surdulica sada je pokrenula novu inicijativu kao podršku najmlađim sugrađanima i njihovom školovanju.

Predsednica Opštine Aleksandra Popović kaže da obrazovanje predstavlja stub razvoja zajednice, a da su u lokalnoj samoupravi odlučni da obezbede đacima najbolje uslove za učenje.

Zbog toga smo odlučili da obezbedimo dodatne resurse za naše đake prvake. Ova akcija je još jedna potvrda naše predanosti ulaganju u budućnost naše zajednice kroz obrazovanje naše dece. Verujemo da je svako dete posebno i da zaslužuje pravi početak u svojoj školskoj karijeri. Ovom inicijativom želimo da pokažemo koliko nam je stalo do obrazovanja i budućnosti svih naših đaka – rekla je predsednica Opštine Surdulica.

Podsetimo, za besplatne udžbenike iz budžeta je izdvojeno 20 miliona dinara, a na kraju školske godine obaveza učenika je da ih vrate u biblioteku kako bi ih drugi učenici koristili.

 

 

Izvor: Južne Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button