„Uskršnji vašar“ u prokupačkoj školi OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“

U Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ u Novom Sadu, „Uskršnji vašar“ postao je ne samo tradicija, već i dragoceno okupljanje za decu, roditelje i nastavnike. Ovogodišnji vašar, organizovan u okviru školskog dvorišta, ponudio je bogatstvo rukotvorina i kreativnih dela, nastalih u rukama vrednih osnovaca.

Učenički parlament i učenici nižih razreda aktivno su učestvovali u organizaciji vašara, pokazujući preduzetnički duh i kreativnost. Na štandovima je bilo izloženo raznoobraznih proizvoda – od uskršnjih korpica i ukrasa za trpezu, do ukusnih đakonija i originalnih rukotvorina.

Pored zabave i kupovine, vašar je pružio značajne učne momenate za decu. Ovde su učili važne životne veštine kao što su deljenje i zajedništvo, a sav novac prikupljen na vašaru odlazi u đački fond. Učitelji, nastavnici, roditelji, ali i bake i deke, učestvovali su sa ljubavlju u organizaciji i podršci ovog događaja.

„Uskršnji vašar“ u OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ nije samo privlečna manifestacija za celu školu, već i odlična prilika za zajedništvo, učenje i razmenu. Ovo zbližavanje dece, nastavnika i porodica pokazuje duboku podršku i angažovanost škole u izgradnji zajedničke zajednice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button