Uručena nagrada dr Miodrag Lazić

U znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga uručena nagrada „dr Miodrag Lazić“.Petar Đorđević četvrti dobitnik priznanja Gradske opštine Medijana.

Petar Đorđević, najbolji student završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu četvrti je dobitnik nagrade „dr Miodrag Lazić“, koju u znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga i nekadašnjeg direktora Urgentnog centra u Nišu  uručuje Gradska opština Medijana.

-Cilj je da sačuvamo uspomenu na lik i delo našeg dr Laze, koji je 2020. godine preminuo od posledica izazvanih korona virusom, i podstaknemo naše studente da krenu njegovim stopama, vredno uče i rade i postanu dobri ljudi – kaže predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, napominjući da je želja da naša deca ostanu u svojoj opštini i gradu, a što je prioritet države i predsednika Aleksandra Vučića.

Nagradu su preuzeli brat Stevan i otac Saša Đorđević, naglasivši da je Petar ranije želeo da krene u inostranstvo, ali bi sada da ipak ostane u svom gradu i specijalizira neurohirurgiju.

-Petar je opravdano odsutan, ali znam da nagrada opštine Medijana može da bude još jedan razlog za njegovo ostajanje u Srbiji. Njegov prosek je 10 i  veoma sam ponosan na njegove uspehe. Hvala opštini Medijana čiji je i stipendista bio, na brizi za nove generacije –  rekao je otac Saša.
Uručenju nagrade, koja se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade od 100 hiljada dinara, prisustvovala je i ćerka dr Lazića, Nina Vujošević, na čiji je predlog ova nagrada 2021.godine i ustanovljena.

Ona kaže da je sa svim do sada nagrađenim studentima ostala u kontaktu, jer želi da prati njihovu profesionalnu karijeru i da im pruži  potrebnu podršku.

Gradska opština Medijana, u vreme korone, odala je počast i zahvalnost dr Miodragu Laziću, projektovanjem njegovog lika i srpske zastave na Hramu cara Konstantina i carice Jelene, uz taktove pesme „Marš na Drinu“, kojom je želeo da bude ispraćen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button