Uređen novi kružni tok u Nišu: Mnogima se dopada moderan izgled

Foto: Grad Niš

Radnici JKP „Mediana“ su uspešno završili uređenje još jednog kružnog toka na teritoriji Palilule u Nišu. Novi kružni tok, u ulici Vojvode Putnika, neobično modernog dizajna je izazvao pozitivne reakcije stanovnika ovog dela grada, ali i pitanje kako će se održavati, poznavajući naš mentalitet, ali i ponekad „ažurnost“ preduzeća zaduženog za održavanje.

Prema izjavama građana, kružni tok je dočekan sa izuzetnim odobravanjem. Građani su opisali novi izgled toka kao „lep, moderan“ i istakli su njegov savremeni, urbanistički doprinos okolini.

Estetska komponenta ovog urbanog projekta predstavlja vidljiv napredak u izgledu grada. Novo uređenje dodaje modernu notu lokalnom pejzažu, doprinoseći lepšem i uređenijem izgledu ovog dela Niša.

Međutim, postoje i oni koji izražavaju određenu sumnju u dugoročnu održivost novog kružnog toka. Podsećajući na potrebu kontinuiranog održavanja i brige o infrastrukturi, skeptici ističu da je potrebno uložiti mnogo truda i rada kako bi se osiguralo da kružni tok zadrži svoj estetski i funkcionalni kvalitet u budućnosti.

Jedan deo stručnjaka smatra da bi moderni izgled kružnog toka bio prikladniji na saobraćajnicama koje okružuju nove zgrade, umesto na području koje dominiraju privatne kuće različitih površina. Oni ističu da bi ovakav estetski kontrast mogao da naruši harmoniju okoline, te da bi se estetski i funkcionalni aspekti trebali pažljivije uskladiti sa karakteristikama lokalnog pejzaža.

Uprkos tome, prvi utisci sugerišu da je novi kružni tok dobrodošao dodatak urbanom pejzažu Niša i doprinosi njegovoj transformaciji ka savremenom gradskom okruženju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button