Supruga uhapšenog srpskog policajca: Optužen za ratni zločin, ovo je teror

Suzana Trajković, supruga uhapšenog policajca Slađana Trajkovića, izjavila je da je njen muž uhapšen, prebačen u Prištinu i da je optužen za ratni zločin.

Foto: Youtube Printscreen

„Jutros sam bila u stanici Euleksa i Kfora, međutim niko ne radi. Imam samo jedno pitanje za međunarodnu zajednicu, za Euleks i Kfor – čija prava oni ovde brane. Pošto je očito da Srbe ne brane. Mi smo 1999. proterani sa svojih ognjišta, sve nam je zapaljeno i porušeno, odavde nemamo dalje. Ako ne mogu da nas brane i zaštite, neka kažu bar da se narod sam brani“, rekla je za N1 Suzana Trajković.

Prema njenim rečima, „očigledno je da se vrši teror nad Srbima“.

„Kako može njihov radnik, 2013. je bio integrisan, a sad odjednom osumnjičen za ratne zločine. Kako su mogli da ga prime da radi u njihovoj službi, kad su skinuli uniforme tek sad su uhapšeni – pre dva dana je uhapšen Dejan Pantić, juče uhapšen moj suprug, sutra će neko drugi da bude uhapšen, dokle više ovaj teror“, upitala je ona.

Na pitanje novinarke N1 da li su tokom integracije u kosovsku policiju imali bezbednosne provere, Suzana Trajković je odgovorila odrično.

Porodica živi u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice i ima troje dece. Suzana Trajković kaže da sa komšijama nikad nisu imali problema.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je novo hapšenje pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe i da ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button