PODELA RAMOVA ZA TRAKTORE I OVE GODINE – Aleksinac

Republička Agencija za bezbednost saobraćaja i ove godine uputila je Javni poziv za podnošenje zahteva radi subvencionisane dodele zaštitnog rama kod upotrebljavanih traktora.

Objavom na zvaničnom sajtu Agencije krajem prošlog meseca, pozvana su sva zainteresovana fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije, koja ispunjavaju uslove u skladu sa određenom uredbom da konkurišu za navedene subvencije. Rok za podnošenje zahteva je 30. septembar ove godine.

Zaštitni ramovi dodeljivaće se za nekoliko modela IMT traktora. Pored toga, podnosioci zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor treba da ispunjavaju nekoliko uslova, koji su navedeni na zvaničnom sajtu Agencije.

Inače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je opredelilo 125 miliona za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama iz budžeta Republike Srbije u 2023. godini. Ovo je jedna od glavnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja i pokušaj minimiziranja povreda vozača traktora, kada dođe do nezgode, ugradnja ispitanih i odobrenih zaštitnih struktura (ramova).

Prema statistici, u Republici Srbiji, u protekle tri godine, u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori, izuzimajući nesreće van puteva (njive, šume, livade), poginulo je 83, a povređeno 542 lica.

 

 

Izvor: Alpress.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button