Pobednik BN01 osvajio Kup Srbije u košarci u kolicima, Niš imao svog predstavnika

Proteklog vikenda, niška hala „Čair“ bila je poprište uzbudljivog košarkaškog takmičenja, Kupa Srbije u košarci u kolicima. Ovaj događaj, koji je okupio timove iz različitih gradova, bio je prilika za prikazivanje sportskog umeća i borbe za prestižnu titulu.

Pobednik BN01 osvajio Kup Srbije u košarci u kolicima, Niš imao svog predstavnika

Niš je imao svog predstavnika KKK Nais, ali je najviše pažnje privukao tim Pobednik BN01 iz Beograda. Uzbuđenje je raslo kako su se mečevi odvijali, a publika je bila oduševljena atraktivnim potezima košarkaša u kolicima.

Prvi meč između Naisa i Mega Despota završen je pobedom Mega Despota rezultatom 65:50, dok je u drugom meču Pobednik BN01 savladao Nais rezultatom 69:38. U finalu, Pobednik BN01 se suočio sa Mega Despotom, i nakon uzbudljive borbe trijumfovao rezultatom 59:41, osvojivši titulu pobednika Kupa Srbije.

 

 

Pored sportskih dostignuća, ovo takmičenje je imalo i širu svrhu – podizanje svesti o inkluziji i podršci osobama sa invaliditetom. Organizatori, uključujući Savez klubova košarke u kolicima, Udruženje paraplegičara Nišavskog okruga i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i GO Medijana kao prokovitelja, su se potrudili da ovaj događaj bude ne samo sportski, već i edukativni.

“Takmičenje i sportski duh, ali i fer plej i druženje na utakmicama osoba sa invaliditetom podsećaju nas, šta je suština sporta i kako sportisti, treba da se ponašaju” izjavila je Maja Živković, članica Veća Gradske opštine Medijana, prilikom otvaranja ovog turnira.

Nakon uspešno organizovanog Kupa Srbije, sada se svi okreću ka narednim izazovima i daljem unapređenju ovog divnog sporta. Ovaj događaj je bio još jedan korak napred ka ostvarivanju sportske inkluzije i promociji zdravog načina života za sve građane.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button