Pirot: Na prevaru, putem lažnih faktura dobili više od 15 miliona od Ministarstva poljoprivrede

Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu, uhapsili su I. P. (1979), faktički odgovorno lice jedne destilerije u Pirotu, i T. P. (1987), odgovorno lice te destilerije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Takođe, uhapšeni su i M. S. (1983), odgovorno lice PR „Sandi metal“ iz Pirota, i M. M. (1976), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Gornjeg Milanovca, osumnjičeni za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti u pomaganju.

Sumnja se da su M. S. i M. M. preko svojih firmi izdali fiktivne fakture i račune za prodaju opreme destileriji u ukupnoj vrednosti od 6.159.000 dinara, koju su oni odranije imali u privatnom vlasništvu, i na taj način omogućili I. P. i T. P. dobijanje subvencije od 15.248.257 dinara od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, namenjene za kupovinu opreme za radnju u kojoj su bili odgovorna lica.

Na taj način I. P. i T. P. su, kako se sumnja, protivpravno prisvojili 15.248.257 dinara i za isti iznos oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button