Ozelenjavanje grada

Grad NIš

Grad Niš je dobio značajnu donaciju u vidu više od 60 sadnica drveća u okviru akcije „Za šumu u tvom kraju“, novog ciklusa ozelenjavanja. Ova inicijativa, koju je podržala kompanija DDOR iz Novog Sada, ima za cilj očuvanje prirode i stvaranje zelenijeg okruženja za buduće generacije.

Sadnja novog drveća u ulici Generala Miloja Lešjanina i na novom trgu kod Beogradske kapije protekla je u prisustvu Vladislave Ivković, pomoćnice gradonačelnice za komunalne delatnosti. Ona je izrazila zahvalnost kompanijama koje doprinose očuvanju životne sredine.

Prema njenim rečima, jedan od prioriteta Grada je ozelenjavanje, kao i izgradnja novih parkova i drvoreda. U poslednje vreme, izgrađen je novi park kod tržnog centra „Delta planet“, dok su parkovi kod Suda i Pravnog fakulteta rekonstruisani. Za sledeću godinu planirana je rekonstrukcija najvećeg parka Čair.

Nebojša Bogdanović, direktor filijale DDOR-a u Nišu, istakao je da su oni do sada podržavali razne sportske i kulturne manifestacije, kao i kroz donacije protivgradnih raketa. Sada su se odlučili da pomognu u poboljšanju životne sredine, te su se pridružili akciji ozelenjavanja.

U prethodne tri godine, više od 5.000 stabala je zasađeno širom grada, što predstavlja značajan doprinos očuvanju prirode i stvaranju zdravijeg i lepšeg okruženja za građane Niša.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button