Niš: Negrađene firme za izuzetan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju

Nagradu „Sveti Car Konstantin i Carica Jelena“ za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Grad Niš je dodelio JP Aerodrom Niš.

Za najuspešnijeg početnika u poslovanju nagrađena je kompanija “ Bilhold“, za najvećeg poslodavca „Johnsons Electric“. „Cumtobel“ je najveći izvoznik u prošloj godini, a u kategoriji najuspešnije privredno društvo-mala preduzeća dobitnik je „Monikom“. U kategoriji društveno odgovorno poslovanje nagrada je pripala Lokalnoj fondaciji Niš. Nagrade je dobitnicima uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Nagrađene firme dobile su ikonu Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Gradonačelnica Niša je istakla je da je i ove godine konkurencija za dodelu nagrada bila velika i poručila je privrednicima da su vrata Gradske kuće otvorena za sve i da će Grad podržati sve njihove ideje i poslovne poduhvate.

Sotirovski je najavila da je budžetom grada za narednu godinu opredljeno milijardu dinara za opremanje industrijske zone „Sever 1” i „Sever 2” gde će već početkom naredne godine doći italijanski „Ariston“, koji bi trebalo da zaposli veliki broj radnika. To će uticati i na smanjenje broja nezaposlenih koji je sada ispod 18.000, a broj zaposlenih povećan je nešto iznad 92.000, što se itekako oseća u budžetu koji će u idućoj godini biti veći za 2,2 milijarde.

Direktor „Aaerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković je kazao da je 2023. godina rekordna godina za niški aerodrom koji je početkom decembra imao preko 442.000 putnika i to je podatak koji svima daje podstrek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button