I OVE NEDELJE DO e-AGRARA U DOMU KULTURE – Aleksinac

Foto: ALPress arhiva

Savetodavci Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Niš će i tokom ove sedmice boraviti u Aleksincu i zajedno sa predstavnicima Lokalne samouprave pomagati poljoprivrednicima koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, a ne snalaze se na računarima, da odrade preregistraciju.

Savetodavci će svakog dana boraviti u aleksinačkom Domu kulture od 9.30 do 15.30 i pružaće stručne i praktične savete povodom registracije preko eRPG-a. Poljoprivrednici treba da ponesu pametan telefon ili čipovanu ličnu kartu, papir sa parametrima koji su uzeli u trezoru i strukturu biljne proizvodnje kako bi brže prošli kroz gazdinstvo i upisali kulture koje imaju na svojim parcelama.

Inače, obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava u 2023. godini je obavezna i preduslov je za ostvarivanje prava na subvencije u 2023. godini. Iako je u početku na sajtu stajalo da je rok kraj meseca, iz PSSS Niš podsećaju sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te da su u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do početka raspisivanja konkursa za subvenciju za koju žele da apliciraju.

 

 

Izvor: ALPress

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button