GO Medijana podržala i takmičenje u besedništvu

Gimnazija Stevan Srenac

Obezbedivši nagrade za najbolje učesnike Gradska opština Medijana je i ove godine podržala Takmičenje u besedništvu, Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ pod nazivom: „I da nije bilo opraštanja i zaborava, nepravda bi prekrila svet i stvorila od njega pravi pakao“-Ivo Andrić.

Na tradicionalnom takmičenju koje organizuje niška gimnazija prvo mesto osvojila je Marijana Petronijević, učenica Gimnazije u Čačku, drugo mesto pripalo je Staši Karaleić, iz škole organizatora, dok je Sanja Barać, predstavnica Karlovačke gimnazije zauzela treće mesto.

Nastupila su 24 kandidata iz gimnazija i srednjih škola Niša, Pirota, Čačka, Sremskih Karlovaca i Aleksinca, kao i sa Filozofskog fakulteta u Nišu. Žiri su činili:  prof. dr Dragana Dimitrijević, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Maja Živković,  članica Veća Gradske opštine Medijana i Stefan Nikolić, bivši učenik i organizator prvog takmičenja u besedništvu.

Pobednicima su dodeljene i vredne novčane nagrade. Gradska opština Medijana tradicionalno podržava rad osnovnih i srednjih škola koje rade na njenoj teritoriji, u sklopu pronatalitetne politike kao prioriteta u svom radu. Inače je ove godine podržala i obeležavanje 145 godina Prve niške gimnazije.

Obeležavanje 145. godišnjice postojanja Prve niške gimnazije Stevan Sremac, uz podsećanje da je velikan i nobelovac Ivo Andrić posetio školu daleke 1968. godine, prilika je za učenike i studente da, negujući lepu reč, ispolje svoju individualnost, znanje i kreativnost u zastupanju ideala pravde u najširem smislu te reči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button