GIK usvojila stare rezultate izbora u Nišu – opozicija podnela 8 žalbi Višem sudu

Na nedavnoj sednici Gradske Izborne Komisije Niš, održanoj juče, doneta je odluka o preliminarnim rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna.

Komisija je ponovno potvrdila rezultate koje je objavila 3. juna, potvrdivši da lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ osvaja 30 mandata, Grupa građana „Dragan Milić“ 16 mandata, „Biramo Niš“ 10 mandata, dok po dva mandata dobijaju „Kreni-promeni“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš“, dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

Ova odluka dolazi nakon vršenja uvida u izborni materijal i donošenja rešenja o ispravljanju zapisnika po prigovorima. Predstavnici izbornih lista imali su mogućnost uvida u izborni materijal, što je obavljeno uz otvoren pregled oko 160 džakova izbornog materijala, uključujući biračke spiskove i glasačke listiće, na ukupno 197 biračkih mesta.

Danijela Milićević, predsednica GIK-a Niš, istakla je da su prigovori i odluke o njima objavljeni na sajtu Republičke Izborne Komisije, te da Viši sud ima 72 sata da donese odluke o osam žalbi podnetih od strane opozicije.

Uprkos potvrđenim rezultatima, proces nije završen, jer Gradska Izborna Komisija Niš još uvek čeka na sudske odluke po izjavljenim žalbama. Opozicija je podnela ukupno 36 prigovora, kao i osam žalbi Višem sudu u Nišu, u skladu sa zakonskim procedurama.

Očekuje se da će sudske odluke dati konačan pečat izbornom procesu u Nišu, dok strane nastavljaju da prate dalji razvoj događaja s nestrpljenjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button