Danas jeu Nišu uručeno 247 ugovora o subvenciji za mere energetske sanacije – veliki broj sa opštine Pantelej

Danas je u Nišu uručeno 247 ugovora o subvenciji za sprovođenje mera energetske sanacije kuća, stanova i zgrada. Ova inicijativa je naišla na izuzetan odziv građana, što ukazuje na sve veći interes za unapređenje energetske efikasnosti u lokalnoj zajednici.

Najviše domaćinstava se prijavilo za zamenu stolarije, što svedoči o potrebi za modernizacijom i poboljšanjem energetske efikasnosti postojećih objekata. Pored toga, građani su imali mogućnost da se prijave i za druge vrste subvencija, uključujući sredstva za fasadu, nabavku toplotnih pumpi, solarnih panela i kolektora za toplu vodu.

Ova inicijativa ima za cilj da podstakne građane na ulaganje u energetsku efikasnost svojih domova, što će rezultirati smanjenjem potrošnje energije i troškova grejanja, ali i pozitivno uticati na životnu sredinu.

Opština Pantelej se ističe svojim angažmanom i podrškom ovakvim inicijativama, što je doprinelo velikom broju prijava za subvencije. Očekuje se da će sprovođenje mera energetske sanacije doprineti stvaranju energetski efikasnijeg i održivijeg okruženja za sve građane ove opštine.

 

Tekst objavljen projektnim finansiranjem GO Pantelej

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button