Zbog uklanjanja bombe naređena evakuacija dela naselja „Stevan Sinđelić“ u Nišu

 

Naselje Stevan Sinđelić u Nišu suočava se s neočekivanom naredbom evakuacije. Gradonačelnica Niša i komandant Štaba za vanredne situacije, Dragana Sotirovski, saopštila je da je Štab doneo odluku o evakuaciji dela ovog niškog naselja zbog pronalaska bombe na gradilištu novog dela Naučno-tehnološkog parka.

Specijalne ekipe deminera biće angažovane na lokaciji u nedelju kako bi uklonile bombu koja se, prema nezvaničnim informacijama, identifikuje kao neeksplodirani projektil „tomahavk“ iz vremena NATO bombardovanja 1999. godine.

Evakuacija stanovništva planirana je za nedelju ujutru od 6 do 7 sati. Stanovnicima su obezbeđena dva velika parking prostora gde mogu privremeno parkirati svoja vozila.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša izdao je naredbu o evakuaciji stanarima zgrada u ulicama Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva i Beogradska, radi zaštite života i zdravlja.

Uputstva za evakuaciju obuhvataju napuštanje objekata najkasnije do 7:00 časova, otvaranje prozora i spuštanje roletni, evakuaciju kućnih ljubimaca i organizovani odlazak starijih, bolesnih, osoba sa posebnim potrebama i majki sa decom u određene objekte i lokacije za zbrinjavanje.

Zabranjeno je kretanje i parkiranje u navedenim ulicama, a vozila koja ne budu premestili biće premeštena na određene parking prostore. Ove mere preduzete su radi sigurnosti građana i efikasnog uklanjanja opasnosti koja preti naselju Stevan Sinđelić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button