Za popis poljoprivrede biće angažovano 46 popisivača za Niš, a 136 za Nišavski okrug

Foto: Pixabay

Za predstojeći popis poljoprivrede biće angažovano 1.842 popisivača, od kojih za Nišavski okrug njih 136, a za grad Niš 46.

Zainteresovani kandidati za posao popisivača poljoprivrede mogu se prijaviti do 21. avgusta ove godine u 20 časova popunjavanjem elektronske prijave na sajtu Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Oni će biti angažovani na tom poslu od 1. oktobra do 22. decembra 2023.

Plata popisivača zavisi od učinka, a u RZS-a navode da će minimalna iznositi oko 60.000, a projektovana oko 150.000 dinara.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni su državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili boravište u Srbiji, najmanje 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi istraga i krivični postupak.

Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Kriterijumi za izbor su stručna sprema, oblast obrazovanja, radni status i učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede.

Prednost pri izboru imaće kandidati sa diplomom o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede, oni koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede i oni koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, biće objavljena 22. avgusta na veb-sajtovima Zavoda i Ministarstva poljoprivrede.

 

 

Izvor: Danas.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button