Vlada Kosova zabranila ulazak vozilima sa srpskim tablicama

Vlada Kosova saopštila je da je „nakon otmice trojice kosovskih policajaca od strane srpskih snaga“ odlučila da zaustavi ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na teritoriju države, prenosi Koha Ditore.

Arhiva

Vest za Radio Slobodna Evropa potvrdio je portparol Vlade Perparim Krieziu, koji je rekao da su kosovske institucije nakon događaja koji se dogodio u sredu na graničnoj liniji sa Srbijom odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola.

„Iz bezbednosnih razloga, institucije su odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola. Zbog toga je, kao hitan korak, odlučeno da se zabrani ulazak vozila sa srpskim tablicama u Republiku Kosovo, dok se nastavlja analiza situacije od strane bezbednosnih institucija. Naredne radnje biće preduzete na osnovu preporuka institucijama za sprovođenje zakona“, rekao je Krieziu.

Incident se, kako je saopštila kosovska policija, dogodio u sredu u podne, kada su policajce navodno kidnapovale srpske snage tokom patrole u ​​mestu Tresave/Bare, na graničnoj liniji na severu Kosova.

 

 

Izvor: Nova.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button