Uspešna 2023. godina za KBS „Naisus“

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je imao veoma aktivnu i uspešnu 2023.godinu. Uzevši učešće na 3 pripremna kampa i 18 takmičenja, bilans medalja je impozantnih 206.

Uspešna 2023. godina za KBS "Naisus"

Bugarski Teteven, zatim grčki Pantelejmonas i konačno Gostiljska vrela na Zlatiboru adekvatno su pripremili naše takmičare. Sva tri kampa su imala međunarodni karakter te se svakako nešto drugačiji pristup imao videti. Da se video napredak, govori i bilans odličja – 88 zlatnih, 70 srebrnih i 48 bronzanih.

–                   Aktivnost ali i takmičarski uspesi okarakterisali su 2023.godinu. Učešće je uzeto  na čak 18 takmičenja, od kojih su 7 domaćeg karaktera (Tehnička i Olimpijska liga Grada Niša, kao i 3 prvenstva i 2 KUP-a Srbije). Pored 7 međunarodnih turnira, naši takmičari su se borili i na Balkanskom prvenstvu, Evropskim školskim borilačkim igrama, Evropskom prvenstvu za decu kao i na Evropskom tehničkom prvenstvu. Time je epitet reprezentativca zavredelo čak 8-oro naših takmičara. Pored odličja, klupske vitrine bogatije su za čak 44 pehara – 21 zlatan, 9 srebrnih i 14 bronzanih. Nadamo se da je ovo dovoljno dobar dokaz čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

Ekipa KBS Naisus-a, predvođena Nebojšom Anđelkovićem, koja se u 2023.god. istakla jeste:

  • Teodor Mitić – najbolji pionir (višestruki šampion Srbije, kao i srebro na Evropskim školskim borilačkim igrama),
  • Vera Jovanović – najbolja pionirka (višestruka šampionka Srbije, kao i srebro na Evropskim školskim borilačkim igrama),
  • Nina Stojković – pionirka sa najboljim rezultatom (srebro na Balkanskom prvenstvu),
  • Ilija Stojanović – najbolji kadet,
  • Ljiljana Nikolić – najbolja kadetkinja (srebro na Evropskim školskim borilačkim igrama),
  • Ilija Ničić – najbolji junior (bronza na Evropskim školskim borilačkim igrama),
  • Jelena Stevanović – najbolja juniorka (višestruka šampionka Srbije, učesnik na Evropskom tehničkom prvenstvu),
  • Uroš Mitrović – najbolji senior (višestruki šampion Srbije, učesnik na Evropskom tehničkom prvenstvu),
  • Nebojša Anđelković – senior sa najboljim rezultatom (bronza na Evropskom tehničkom prvenstvu).

I pored neznatne pomoći Grada, KBS Naisus je uspeo da bude jedan od najuspešnijih klubova kako u Nišu, tako i u ovom delu Srbije. Kompletnost kluba sastoji se u tome što imamo iskusne i edukovane trenere, takmičare i u borbama i u formama, kao i internacionalne sudije u obe discipline.

  •      Mogu da budem veoma zadovoljan učinjenim rezultatom. Učešće na prvenstvima i KUP-ovim Srbije donelo je preko 20 zlatnih i srebrnih medalja, ali i 10-ak bronzanih. To je urodilo plodom pa je čak nas 8-oro bilo deo reprezentacije Srbije. U okviru iste su osvojene 5 srebrnih i 2 bronzana odličja. Naravno da sve ovo ne bi bilo moguće bez prijatelja. Među njima se ističu Ljubiša Rakić i Branislav Kuruca, kao i Kosta Todorović. Takođe i Vladimir Vlajić kao i organizacija SPOJI. Nikolay Glavchev jeste jedan od prijatelja ali i deo roditelja jer su se našli kada je trebalo. Iskreno se nadam većoj pomoći a samim tim i boljim rezultatima u 2024.god. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Već u februaru Klub nastavlja sa takmičenjima – Feniks Open (Niš – 10.februar). Zavisno od zdravstvenog biltena, KBS Naisus će izaći sa većom ili manjom ekipom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button