USKORO SAVET ZA PONAŠANJE LOKALNIH POLITIČARA – Aleksinac

Opštinsko veće opštine Aleksinac je u delokrugu svog odlučivanja na današnjoj sednici usvojilo više dokumenata koji će omogućiti dodelu dečijih sedišta, subvencionisanje aktivnosti u vezi  energetske efikasnosti i isplatu nadoknade oštećenim građanima zbog ujeda pasa.

Većnici su usvojili Rešenje o dodeli 50 dečijih auto-sedišta. Ova oprema biće uručena podnosiocima prijava, koji su ispunili kriterijume na prvom ovogodišnjem pozivu koji je sproveo Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac.

Alpress.rs arhiva

Veće se saglasilo i sa izmenom Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Predškolskoj ustanovi „Lane” kojim se broj vaspitača povećava za jednog uposlenog, pa će ih u ovoj ustanovi biti 49 lica. Razlog je ponovno aktiviranje predškolske grupe u jednom selu.

Usvajanjem Pravilnika o sprovođenju mera smanjenja zagađenja vazduha na teritoriji opštine Aleksinac poreklom iz individualnih izvora  omogućiće raspisivanje javnih poziva za subvencionisanje mera vrednih četiri miliona.  Finansiraće se nabavka uređaja za grejanje na ekološki prihvatljive energente. To su uređaji na pelet, gas, električnu energiju i toplotne pumpe.

Većnici  su se saglasili i sa zaključivanjem vansudskog poravnanja sa građanima koji su pretrpeli štete od ujeda pasa lutalica. Radi se o pet osoba iz Aleksinca, Žitkovca, Prćilovice i Moravca. Dvoje njih dobiće po 43.000 dinara, a pojedinačna odšteta za tri osobe iznosiće po 33.000 dinara. Ukupno ovog puta ujedi pasa lutalica olakšaće opštinski budžet za 185.000 dinara.

Alpress.rs arhiva

Opštinska vlada je usvojila metodologiju za izbor kandidata za članove Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave. Njome se uređuje način  i postupak kandidovanja, rangiranje i izbor  kandidata za pomenuto telo. Za jedno od tih mesta može biti predložena osoba  sa prebivalištem na teritoriji naše opštine i koja ima podršku određenog udruženja ili  pet građana. Za izbor Saveta biće raspisan petnaestodnevni konkurs.

Opštinsko veće je na današnjoj sednici potvrdilo i nekoliko odluka koje je zbog hitnosti usvojilo ne telefonskoj sednici.

 

 

Izvor: Alpress.rs; Autor:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button