U Prokuplju održana centralana manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Centralna manifestacija održana sinoć na Trgu Topličkih junaka u Prokuplju označava značajan momenat sećanja na tragične događaje iz 1999. godine za Srbiju. Iz govora predsednika Vučića, vidi se da se Srbija susreće sa prošlošću, ali i da upućuje poruke o budućnosti i odbrani svojih interesa i teritorije.

Opelo koje je služio patrijarh srpski Porfirije, zajedno sa obraćanjem predsednika Vučića i drugih zvaničnika, pokazuje duboko poštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama, kao i ostvarivanje jedinstva i poslušnosti u odbrani nacionalnih interesa.

Reči Anđelke Tošović, sestre najmlađe žrtve NATO agresije, podsećaju na traumatične posledice tih događaja i na dugotrajni bol koji su žrtve i njihove porodice pretrpeli. To istovremeno naglašava potrebu za sećanjem i održavanjem spomen-mesta kao načina da se poštenu žrtve i omogući njihovim porodicama da izraze svoje bolno iskustvo.

Kao što se izlaže u govoru, Srbija izrađuje svoju nezavisnost i odbija da pristane na bilo kakve kompromise koji bi ugrozili njenu suverenost i teritorijalni integritet. Ovaj dan sećanja služi kao napomena da se prošlost ne zaboravlja i da se borba za interese i prava ne prekida.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button