U međunarodnoj akciji „Belvedere“ uhapšeno 9 osoba, među njima i Nišlija – 170 kila droge, 10.000 ekstazija

 

U međunarodnoj akciji „Belvedere“ pripadnika MUP Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i policijama Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Češke, zaplenjena je velika droge i uhapšeni su pripadnici kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država EU.

U sinhronizovanoj akciji pripadnika MUP u Srbiji je uhapšeno devet članova ove organizovane kriminalne grupe, dok je V. Š. (1971) za koga se sumnja je vođa ove OKG uhapšen juče u Češkoj na osnovu međunarodne poternice Interpola koju je za njim raspisala Srbija. Takođe, u januaru ove godine u Bosni i Hercegovini je uhapšen M. T. (1990) koji se sumnjiči da je jedan od članova ove OKG.

Srpska policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapsila I. Š. (1985), P. D. (1997), M. P. (1977), S. D. (1956), A. G. (1978), M. M. (1992), S. J. (1979), Z. H. (1993) i M. I. (1992).

Policija je pretresom stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili na 15 lokacija u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Leskovcu i Nišu, zaplenila oko 168 kilograma amfetamina, pet kilograma marihuane, oko 10.000 tableta opojne droge MDMA, tri litra amfetaminskog ulja i pet litara akumulatorske kiseline potrebne za proizvodnju amfetamina, kao i dva pištolja i oko 60.000 evra.

Uhapšeni na teritoriji Srbije privedeni su, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu i određen im je jednomesečni pritvor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button