Turska vojska stigla na Kosovo i Metohiju!

Borba Info portal

Pripadnici turskog bataljona komandosa, čije je slanje zatražio NATO, stigao je na Kosovo, zbog nedavnog pogoršanja bezbednosne situacije, javila je danas agencija Asošiejted pres.

Tursko Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak, na kojem se vidi, kako vojnici sa obeležjima mirovne misije Kfor, predvođene NATO-om, odlaze iz Turske i stižu na Kosovo i Metohiju.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane Turske izjavio je prošle nedelje da će na Kosovo biti poslato, oko 500 turskih vojnika.

NATO je u utorak najavio da će poslati 700 dodatnih vojnika na Kosovo da pojača snage Kfora, u čijem sastavu je do sada bilo oko 3.800 vojnika, uključujući 350 iz Turske.

 

Tenzije na severu Kosova eskalirale su 26. maja, kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele zgrade lokalnih samouprava u opštinama sa srpskom većinom, kako bi u njih ušli novi gradonačelnici Albanci, izabrani na izborima, koje su Srbi bojkotovali.

U sukobima snaga Kfora i kosovskih specijalaca sa lokalnim Srbima, u ponedeljak, 29. maja, povređeno je više desetina osoba, na obe strane.

 

 

Izvor: Borba Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button