Todić: Noć u selu Dren protekla mirno, prištinski specijalci se udaljili, radovi na bazi obustavljeni

Izvor: Kosovo Online
Predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić potvrdio je da je noć u selu Dren protekla mirno, kao i da je dalje okupljeno oko 300 meštana, ali i da radovi do daljeg neće biti nastavljeni.

„Noć je protekla mirno. Okupljen je veliki broj ljujdi, oko 300. Pre nekih sat i po vremena oko petnestak vozila specijalnih jedinica policije i pet kombi vozila su se udaljili sa lokacije. Prema saznanjima, odnosno informacijama koje nam je dao potpukovnik kosovske policije Veton Eljšani, danas se neće izvoditi radovi, odnosno kako on kaže, radovi se neće izvoditi do daljeg“, kazao je Todić.

Todić je dodao za Kosovo onlajn da se u ataru zaseoka i dalje nalaze građevinske mašine i pripadnici tzv. kosovske policije.
Stanovnici Drena su se okupili juče kako bi zaustavili radove na putu koji vodi od magistrale iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku i brda na kojem je izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta.
Koordinator akcije, potpukovnik tzv. kosovske policije Veton Eljšani rekao je da će tu biti granična policijska stanica, i da Policija samo izvršava odluku Vlade.
Izvor: Sputnik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button