Svečano obeležen Dan opštine Merošina

Opština Merošina

12.oktobar kao dan oslobođenja Merošine u Prvom svetskom ratu od prošle godine obeležava se kao najznačajniji datum Opštine Merošine.

Svečanost povodom Dana opštine održana je juče u sali Narodne biblioteke u prisustvu mnogobrojnih zvanica među kojima su ministar za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja g.Nikola Selaković, izaslanica predsednika Republike Verica Lazić, državna sekretarka ministarstva poljoprivvrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Popović i brojni poštovaoci opštine Merošine.

U sklopu svečanosti dodeljena su tradicionlna priznanja najzaslužnijima, Zahvalnice najboljim studentima i učenicima, Plakete izuzetnim pojedincima i udruženjima kao i 12.oktobarska nagrada Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milenki Stanković vapitačici PU Poletarac kao i posthumno Ranki Ranđelović za doprinos u očuvvanju merošinskog dijalekta.   U skaldu sa svečanošću održan je prigodan kultorno-umetnički program.

U govoru koji je pred punom salom održao predsednik opštine Merošina, Saša Jovanović, istakao je da Opština Merošina ima na čemu da se ponosi i obećao da će Merošina nastaviti da se kreće u pravom smeru koji joj donosi prosperitet.

OVAJ PROJEKAT JE SUFINANASIRAN SREDSTVIMA OPŠTINE MEROŠINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button