SNS proglasila pobedu – Ruska stranka u koaliciji sa listom „Niš sutra“, ukupno 31 mandat

Najnovije političke vesti stižu iz Niša nakon objave rezultata lokalnih izbora. Gradska izborna komisija potvrdila je da SNS i opozicione partije imaju po 30 mandata u niškoj Skupštini. Ubrzo nakon toga, niški SNS je najavio koaliciju sa Ruskom strankom kako bi formirao većinu od 31 mandata u gradskom parlamentu.

Ova odluka izazvala je reakcije i proslavu članova i simpatizera u štabu SNS-a, gde su prisutni uzvikivali „Pobeda, pobeda, pobeda“.

„Kao ozbiljna stranka i koalicija nismo hteli da se izjašnjavamo pre zvaničnih rezultata GIK-a. Sada možemo da kažemo da imamo 30 mandata u gradskoj Skupštini. Osuđujemo sve ono što se događalo u prethodnih nekoliko sati, a čuli ste razne spinove da će biti 29 mandata ili da neće biti dovoljno mandata. Kada smo sinoć držali konferenciju znali smo rezultate, jer se ozbiljno bavimo politikom“, izjavio je Dragoslav Pavlović, prvi na listi SNS i kandidat za gradonačelnika u Nišu.

Nosilac liste Ruske stranke, Tihomir Perić bivši radikal, istakao je da je ovo bila logična opcija za njegovu stranku, potvrđujući tako formiranje nove vlasti u Nišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button