Senat Univerziteta u Nišu odbio izbor Ivana Vukovića za redovnog profesora

Foto: Z.S.

Senat Univerziteta u Nišu odbio je predlog da Ivan Vuković bude izabran u zvanje redovnog profesora na predmetu gluma na Fakultetu umetnosti, objavio je na svom Fejsbuk nalogu Vladimir Stanimirović, šef kabineta dekana Fakulteta umetnosti.

Vuković, poznat po kontroverznom izboru za direktora Niškog pozorišta pre nego što je diplomirao, od 2014. godine predaje na Fakultetu umetnosti iako nema adekvatne reference u oblasti glume.

Radni odnos mu je prestao 19. juna, a Senatova odluka stavlja tačku na njegov akademski napredak, tražeći od Fakulteta umetnosti objašnjenje kako je Vuković došao do predloga za najviše akademsko zvanje.

Objavu od pre tri dana prenosimo u celosti:

Senat Univerziteta u Nišu odbio je da potvrdi predlog izbora Ivana Vukovića u zvanje redovni profesor na predmetu gluma, na Fakultetu umetnosti u Nišu!

O čemu se ovde zapravo radi. Prvo da vas podsetim ko je Ivan Vuković. To je onaj omladinac koji je izabran za v.d.  direktora Niškog pozorišta i pre nego što je diplomirao režiju. Isti onaj koji je 2017. godine, smenjen sa mesta direktora, jer je sud utvrdio da je njegov izbor bio nezakonit.

To je isti onaj koga je tadašnja dekanica prof. Suzana Kostić ( u međuvremenu i sama višestruko osuđivana i smenjena sa mesta dekana 2021. godine) 2014. protežirala za prijem na mesto docenta na Fakultetu umetnosti u Nišu, za predmet Gluma?!

To je taj isti režiser, koji je od 2014. do 2024. godine na Fakultetu umetnosti u Nšu predavao predmete Gluma i Operski studio, a da iz uže umetničke oblasti za koju je biran (gluma), nije imao ni jednu jedinu referencu!
Konačno je Senat Univerziteta u Nišu utvrdio ovu jednostavnu i očiglednu činjenicu i odbio da ga izabere u zvanje redovni profesor!

Izbornom Veću Fakulteta umetnosti u Nišu, na danas zakazanoj sednici, preostaje još da objasni Senatu kako je uopšte bilo moguće da Vuković (kome je u međuvremenu, 19. juna,  prestao radni odnos na Fakultetu) dogura do predloga za izbor u najviše akademsko zvanje, te kako je prethodna dekanica, uz podršku dela izmanipulisanih kolega, omogućila ovako nešto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button