Sednica SG Niša: Jadranska od sada ulica Heroja sa Paštrika

Na sednici Skupštine grada Niša danas je usvojen statut Dečjeg kulturno-rekreativnog centra, koji je rezultat spajanja Dečjeg kulturnog centra i „Divljana“. Iako se čini da će ustanova konačno biti registrovana u Agenciji za privredne registre, opozicija izražava zabrinutost zbog problema koji bi mogli da nastanu u budućnosti.

Predsednik Skupštine Boban Džunić istakao je da je odluka o registraciji ustanove kod Agencije za privredne registre zakonski ispravna i brža od prethodnih pokušaja registracije kod Privrednog suda. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izrazila je optimizam u vezi sa funkcionisanjem nove ustanove u budućnosti, navodeći da je usvajanje statuta poslednji korak u pravnom procesu.

Međutim, opozicija, predstavljena Dragoslavom Ćirkovićem, izražava zabrinutost zbog problema koji su se javili tokom formiranja nove ustanove. Ćirković navodi da su zaposleni u ustanovi čekali na plate dva i po meseca i da postoji mogućnost da ostanu bez svojih nadoknada u budućnosti zbog nedostatka budžeta. Takođe, iznosi i kritike vezane za izbor direktora ustanove bez učešća predstavnika ustanove u nadzornom odboru.

Ovi izazovi koji su istaknuti ukazuju na potrebu za dodatnim radom i rešavanjem administrativnih i finansijskih pitanja kako bi nova ustanova mogla da efikasno funkcioniše i ispuni svoj cilj u pružanju kulturno-rekreativnih aktivnosti za decu.

Takođe odbornici su usvojili predlog o promeni naziva ulica. Jadranska ulica menja naziv u Heroja sa Paštrika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button