Sednica Senata Univerziteta u Nišu u ponedeljak odlučuje o predlogu novog rektora

U ponedeljak, 13. maja, na sednici Senata Univerziteta u Nišu biće poznato ime kandidata koji će biti predložen Savetu Univerziteta za novog rektora. Trojica kandidata – Dragan Mančić, Nebojša Ranđelović i Jovan Stepanović – suočavaju se sa poslednjim korakom u procesu izbora. Intersanto ili slučano, sednica je 13. maja, u 13 časova, bira se trinaesti rektor.

Savet Univerziteta treba da potvrdi kandidata koji će biti predložen od strane Senata.

Predlog kandidata za 13. rektora Univerziteta u Nišu biće utvrđen tajnim glasanjem članova Senata, koji čine rektor, prorektori, predstavnici svih fakulteta i studenata. Kandidat za rektora mora dobiti više od polovine glasova od ukupnog broja članova Senata kako bi bio predložen Savetu Univerziteta.

Sednica Senata Univerziteta zakazana je za ponedeljak, 13. maja, s početkom u 13 sati, gde će biti doneta odluka o novom rektoru, čija će uloga imati značajan uticaj na dalji razvoj ove najvažnije visokoškolske ustanove.

Imena tri kandidata i njihova angažovanost su privukli pažnju. Dragan Mančić, aktuelni dekan Elektronskog fakulteta, Nebojša Ranđelović, redovni profesor Pravnog fakulteta i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, kao i Jovan Stepanović, profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, su trenutno na fokusu interesovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button