Sedeo na pola miliona norveških kruna

Uprava Carina

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili preko 550.000 norveških kruna i 750 evra skrivenih u unutrašnjosti jednog autobuskog sedišta i odeći putnika koji je sedeo na njemu.

Prekršaj je otkriven kada je na izlaznu stranu graničnog prelaza za kontrolu pristigao autobus stranih registarskih oznaka, koji je saobraćao iz Srbije ka Turskoj.

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda autobusa, carinici su u sunđeru ispod sedalnog dela jednog od sedišta, pronašli kesu sa tri koverte pune novca.

Utvrđeno je da se i unutrašnjosti sedišta krije ukupno 330.000 norveških kruna, dok su kod putnika koji je sedeo na pomenutom sedištu pronađene još dve koverte sa ukupno 220.000 norveških kruna i još 750 evra u džepu pantalona.

Od ukupno 550.000 kruna i 750 evra, što je iznos od 47.500 evra, putniku je vraćena protivvrednost dozvoljenih 10.000 evra, dok je preostala suma zadržana do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button