SAZNAJEMO Jedna osoba preminula u bolnici u Pirotu od posledica gušenja amonijakom

Povodom jučerašnjeg akcidenta, kada su se prevrnule četiri cisterne na putu Pirot – Bela Palanka, a iz jedne icureo amonijak, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je za Nova.rs objasnilo kako je došlo do nesreće, kao i da je jedna osoba preminula od posledica gušenja.

Foto Tanjug/ Z. Žestić

„Obaveštavamo vas da je na železničkoj pruzi, u ataru sela Sopot, grad Pirot, kod mzv. „Sopotski han“, došlo do nezgode na taj način što je teretni voz koji je prevozio 20 cisterni u kojima je bio amonijak iskliznuo sa šina, usled čega je došlo do izlivanja amonijaka iz najmanje jedne cisterne i do emitovanja gasa amonijaka u atmosferu, usled čega se stvorio gust dim koji se proširio na državni put prvog reda A4, kao i na državni put br. 259, na kome je došlo do saobraćajne nezgode – lančanog sudara, u kojoj je učestvovalo više vozila.

U saobraćajnoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške telesne povrede i tri lica lake telesne povrede. U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 lice, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i 3 lica povređena iz saobraćajne nezgode, a 15 lica je primljeno u urgentni centar KC Niš. Jedno lice je u pirotskoj bolnici preminulo, sa sumnjom da je preminulo od posledica gušenja“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo za Nova.rs.

Podsetimo, nakon jučerašnje nesreće u Pirotu je proglašeno vanredno stanje.

Ranije danas novinar lokalnog portala na mestu nesreće je pronašao telo čoveka, a za sada nije poznato da li je njegova smrt povezana sa curenjem amonijaka.

 

 

Izvor: Nova.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button