Sajam za penzionere: Široka podrška za starije građane

Foto: Grad Niš

U sklopu niza inicijativa usmerenih ka podršci starijim građanima, Niš je domaćin Devetog Sajma penziona u Oficirskom domu, događaja koji se završava danas. Svečano otvaranje juče je obavio je ministar u Vladi Srbije, Milan Krkobabić, dok je zamenica gradonačelnice Niša, Dušica Davidović, srdačno pozdravila učesnike i posetioce u ime grada domaćina.

Cilj ovog događaja nije samo pružanje informacija već i obezbeđivanje raznolikih aktivnosti koje će omogućiti starijim osobama kvalitetno provođenje slobodnog vremena, zabavu i druženje.

Više od 50 štandova pruža odgovore na pitanja koja interesuju penzionere, a među izlagačima se ističe banka Poštanska štedionica kao generalni sponzor sajma. Osim informacija o povlasticama, penzioneri mogu dobiti i savete o putovanjima po povoljnim cenama i očuvanju zdravlja kroz fizičke aktivnosti.

Ministar Krkobabić je naglasio da samo povećani bruto društveni prihod otvara prostor za dalji rast penzija, ističući važnost jačanja privrede radi održavanja ravnoteže između penzija i plata.

 

Zamenica gradonačelnika Niša, Dušica Davidović, naglasila je da grad preduzima korake kako bi poboljšao kvalitet života penzionera, nudeći besplatan gradski prevoz starijim od 70 godina i podržavajući rad penzionerskih klubova.

Na sajmu su organizovane brojne kreativne radionice, a članovi Udruženja penzionera iz Niša, Beograda, Leskovca i drugih gradova pripremili su specijalan program.

Uz podršku lekara Doma zdravlja Niš, najstariji sugrađani mogli su besplatno proveriti vid, krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Deveti Sajam penziona u Nišu obećava da će pružiti podršku, informacije i raznolikost aktivnosti kako bi stariji građani ostali aktivni, zdravi i povezani sa zajednicom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button