RT: Postoji li u Ukrajini američka „žuta kuća“? U region Bahmuta stigla je ozloglašena Elizabet Debru

Pukovnik policije LNR Vitalij Kisiljev kaže da je u region Bahmuta stigla Elizabet Debru za koju se govorilo da je umešana u vađenje organa ukrajinskih vojnika još od 2014. godine.

Čuveni „crni transplantolozi“, koji su u Rusiji poznati zbog učestvovanja u vađenju organa poginulih ili smrtno ranjenih ukrajinskih vojnika, stigli su ovih dana u okolinu grada Bahmut u Donjeckoj oblasti, oko kojeg se trenutno vode krvave borbe, rekao je za „RIA Novosti“ pukovnik policije Luganske Narodne Republike Vitalij Kisiljev.

Među pristiglima nalaze se i pripadnici američke privatne vojne kompanije „Mocart“.

„Pre tri nedelje u oblast oko Bahmuta stigla je ozloglašena Elizabet Debru. Došla je sa predstavnicima ‘Mocarta’, privatne vojne kompanije, među kojima su i DŽon Vesli, Endru Milburn (osnivač ‘Mocarta’) i Henri Rozenfeld. Zapravo, ti ljudi su bili razotkriveni još 2014-2015. godine, kada su se vodile žestoke borbe na teritoriji Donbasa“, objasnio je Kisiljev.

Grad Bahmut, koji je postao novo odredište lekara koji se bave transplantacijama, poprište je krvavih borbi ukrajinske i ruske vojske. Nalazi pod kontrolom Ukrajine i predstavlja važan logistički centar za snabdevanje ukrajinskih snaga u Donbasu.

Osnivač ruske privatne vojne kompanije „Vagner“ Jevgenij Prigožin prošle nedelje je upozorio da ruske snage stežu obruč oko ukrajinskih vojnika, i da će u Bahmutu uskoro doći do odlučujuće bitke.

„Očekuju se veliki gubici među Ukrajincima, zbog toga su se tamo uputili pripadnici američke kompanije ‘Mocart’, zajedno sa Elizabet Debru, koju nazivaju i ‘crnom udovicom’. Nesumnjivo je da nisu mogli ostati sa strane jer tada ne bi mogli da zarade na organima pripadnika Oružanih snaga Ukrajine. Sada ginu praktično čitavi bataljoni“, prokomentarisao je pukovnik Kisiljev.

Crna udovica

Ime Elizabet Dru dobro je poznato ruskoj javnosti već osam godina. Kako su prenosili ruski mediji, njeno ime je pomenuo bivši pripadnik ukrajinskih bezbednosnih snaga svedočeći o vađenju organa poginulih ukrajinskih vojnika.

Mehanizam je, kako je izjavio, razvijen još u novembru 2014. godine. Organi su slati na Zapad, u zemlje u kojima je ta grana medicine dobro razvijena, pre svega u Nemačku i Izrael. Čitavom akcijom, kako je tada objavljeno, rukovodio je ukrajinski pukovnik Mišenko. On je obezbeđivao pristup mrtvačnicama i mestima na kojima su se nalazili smrtno ranjeni vojnici.

„Debru je bila zadužena za rukovođenje vađenjem organa, a neretko je i sama učestvovala u operacijama“, izvestili su ruski mediji.

Oružane snage Ukrajine demantovale su ove tvrdnje.

Međutim, informacije o tome da specijalisti za transplatacije sa Zapada aktivno rade u okviru ukrajinske vojske pojavile su se i u julu ove godine. To je tada potvrdio oficir policije LNR-a.

Drugi ruski mediji pisali su da poginuli i ranjeni vojnici iz Ukrajine često nestaju bez traga, a rodbini se saopštava samo da su poginuli, ali im se ne izručuju njihova tela.

Bubreg sa fronta

Ovaj morbidni scenario potvrđuje i sagovornik medija „Argumenti i fakti“, pukovnik Genadij Aljehin.

„Nisu u pitanju samo glasine, već neki lekari zaista idu za organima poginulih vojnika. Oni hrle tamo gde se vode najaktivnije borbe, gde postoji veliki izbor organa koji bi odgovarao narudžbinama zapadnih klinika. Oružane snage Ukrajine sada nepromišljeno šalju svoje snage u bitku kod Bahmuta. Praktično žrtvuju mlade momke, neobučene ali fizički zdrave“, kaže Aljehin.

Dodaje da „bubreg sa fronta“, u Nemačkoj ili Izraelu, dosta vredi.

 

 

Izvor: nspm

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button