Rekonstrukcija pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića

Foto: Grad Niš

Počela je kompletna obnova pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića. Objekat će dobiti krov na celoj površini od 4.000 kvadrata i ceo prostor biće savremeno uređen. Radove na obnovi pijace obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima i direktorom JKP „Tržnica“ Goranom Đorđevićem.

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da su modernom Nišu potrebne moderne pijace po meri i prodavaca i kupaca. Upravo takva biće pijaca „Krive livade“ poznata i kao Boško Buha. Kada radovi budu završeni biće to „pijaca novog doba“ jedna od najlepših u Srbiji. Dodala je da se uveliko radi i na novoj pijaci u GO Pantelej, rekonstruisaće se i pijaca na Trošarini. Veliki projekat na kome se, takođe, radi je i kvantaška pijaca.

Prema rečima direktora Đorđevića pijaca će biti natkrivena, tezge sa voćem i povrćem odvojene od tezgi sa robom, a tu je i mlečna hala. Stare tezge zameniće nove koje će celom ambijentu dati sasvim nov izgled, a biće uvedena i noćna prodaja u nekim lokalima. Posle rekonstrukcije očekuje se i veći broj zakupaca na ovoj pijaci, oko 150 poljoprivrednih i preko 120 robnih tezgi.

Đorđević je dodao da, ukoliko im vreme bude išlo na ruku, rekonstrukcija pijace biće završena krajem januara i početkom februara.

Izvor: Z.S. – Grad Niš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button