Rekonstruisan put Merošina-Prokuplje

Foto: Kurir/ B.R.

Nakon nekoliko meseci odlaganja sa početkom, a zatim i produženog roka za završetak radova, rekonstrukcija državnog puta koji povezuje Nišavski i Toplički okrug od Merošine do Prokuplja proglašena je završenom. Ipak, iako je najavljeno da će se uraditi kompletna rekonstrukcija na toj deonici, deo puta u dužini pd 1,75 kilometara nije odrađen, a kao razlog u Putevima Srbije navode da, prema urađenim analizama nosivosti „na ovim potezima nije bilo potrebno ojačanje“.

Radi se o deonici od izlaza iz Merošine prema Prokuplju do vrha „Debelog brda“, a vozači koji svakodnevno putuju na relaciji Niš – Prokuplje i nazad potvrđuju da je ta deonica bila u boljem stanju u odnosu na ostale delove, ali da i na njoj ima pukotina i ulegnuća.

Vrednost radova na rekonstrukciji puta Merošina – Prokuplje koštao je oko 425 miliona dinara, a rekonstrukciju tog puta najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2021. godine, ali je početak radova u startu kasnio više meseci. Tokom izvođenja radova stvarale su se velike gužve, zbog čega su se vozači žalili da je saobraćaj usporen na gotovo čitavoj deonici, jer su se radovi obavljali na više lokacija.

 

 

Izvor: Juzne Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button