Raspisani i lokalni izbori za 17. decembar

Beograd, 1. novembra 2023.- Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orliæ raspisao je danas lokalne izbore za 17. decembar.“Poštovani graðani Srbije, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi raspisani su izbori za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji za 17. decembar 2023. godine. Ova odluka stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku. I od tada poèinju da teku rokovi za sprovoðenje izbornih radnji“, rekao je Orliæ na konferenciji u Skupštini Srbije. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je danas lokalne izbore za 17. decembar i pozvao građane i političke aktere da uzmu učešće na ovim izborima.

Orlić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su lokalni izbori raspisani u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi, i naveo da će izbori za odbornike biti održani u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji.

Ova odluka stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku i od tada počinju da teku rokovi za sprovođenje izbornih radnji, napomenuo je on i dodao da će izbore realizovati nadležni organi u skladu sa zakonom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button