Raspisan javni poziv za nezaposlene i poslodavce

Izvor: RTV (Ilustracija)

U okviru aktivne politike zapošljavanja i smanjenja nezaposlenosti, Nacioinalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva/konkursa koji će biti sprovedeni u ovoj godini.

Kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenih lica, u programe će biti uključeno 21.205 lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.

Za ove namene planirano je 6,3 milijarde dinara i kao i prethodnih godina 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja, dodatna sredstva biće obezbeđena iz budžeta autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave.

Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica, u koje spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.

Većina javnih poziva biće otvorena do 30. novembra 2023. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2023. godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila 2023. godine.

Rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova je do 27. marta 2023. godine, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuke za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra 2023. godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www. nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

 

 

Izvor: prokupljenadlanu.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button