Rade Basta (Jedinstvena Srbija) osnovao pokret Evropski put i najavio izlazak na izbore

TANJUG/ Ministarstvo privrede/ Đorđe Krstić

Ministar privrede Rade Basta objavio je na Tviteru da je formirao pokret Evropski put i da će izaći na sve predstojeće izbore.

„Danas sam registrovao pokret Evropski put (PEP) koji će uskoro prerasti u stranku i izaći će na izbore na svim nivoima. Srbija zbog svog položaja i vrednosti koje baštini pripada zapadnom svetu. Zato je prirodno mesto Srbije članstvo u Evropskoj uniji“, napisao je Basta.

Dodao je da se pokret Evropski put zalaže za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi.

 

„Prioritet je očuvanje mira i stabilnosti, unapređivanje demokratije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i uvažavanje dostojanstva i jednakosti. Od velikog značaja je nastavak razvoja Srbije kako bismo svim građankama i građanima naše države obezbedili što bolje uslove za život. Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji. Zato ću u narednom periodu izaći na sve izbore koji budu raspisani. Jer nema nazad. Srbija pobeđuje. Živela Srbija“, dodao je Basta.

Podsećamo, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je podneo zahtev da ministar privrede Rade Basta bude smenjen i dodao da za JS on više nije ni član te stranke ni ministar u Vladi.

„Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila JS, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. Podsećam da je na sednici Predsedništva JS koja je održana 10. aprila u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Baste sa mesta potpredsednika stranke“, naveo je u Marković u saopštenju.

 

 

Izvor: N1; Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button