Psiholog o užasu na Vračaru i dečaku koji je pucao: „Ogromna nevolja se krila iza njega“

Cela Srbija u šoku je posle vesti o pucnjavi u osnovoj školi na Vračaru, kada je dečak došao sa pištoljem i pet šaržera i zapucao. Prema nezvaničnim informacijama, čak osam osoba je navodno ubijeno, ali to još nije zvanično potvrđeno.

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Psiholog Biljana Lajović navela je da je ovo nešto čega smo se pribojavali.

„Ovo je najšokantnija vest koju smo mogli da čujemo… Nečega čega smo se svi pribojavali kada smo slušali takve vesti… Razlozi su uvek raznovrsni…..
Pojavilo mi se pitanje da li je pokazivao bilo kakve znate da će se nešto desiti, da je veoma nestabilan“, objasnila je ona za TV Prva.

„Ne bih govorila o količini besa… Ogromna nevolja se krila iza njega… Da se pokaže da ima strašan problem i nosi neko ponašanje koje može da rezultuje ovakvim činom… To je problem, kada u ovakvim situacijama, verovatno je bilo teško dopreti do njega. Pitam se da li je neko primetio šta se sa njim dešava. To mogu
da budu razni problemi, 14 godina je vreme odrastanja koje nosi oscilacije i turbulenciju… Ovo je ranjiv uzrast… Pitanje je kakav je kapacitet porodice da se nosi sa time“, dodala je ona.

„Jako je važno da policija izađe sa tačnim informacijama, da se na neki način spreči širenje panike i straha“, izjavila je ona.

Na pitanje na koji način sadržaj koji deca gledaju i koji im se servira utiče na njihovo ponašanje, Biljana Lajović je izjavila da kroz takav sadržaj koji se plasira na TV i na društvenim mrežama očigledno je da društvo šalje jednu poruku koja sigurno može biti ozbiljan okidač, jer deca nemaju druge uzore do onih koje gledaju i prate, i konstantno su izloženi negativnim stvarima.

Devojčica koja pohađa razred sa maloletnikom koji je pucao izjavila je da je dečak nakon što je dobio jedinicu iz istorije počeo da puca.

„Iza toga se krije ogoman broj problema, ta ocena je možda bila okidač, ali sigurno nije jedini problem koji je mučio ovog dečaka. Moramo da sprečimo ovo da se više nikada ne dešava“, zaključila je Biljana Lajović za TV Prva.

 

 

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button