Promocija stripa ZAGONETAČ: GODINA PRVA

NKC

Niški kulturni centar organizuje promociju stripa ZAGONETAČ: GODINA PRVA u izdanju IK Čarobna knjiga. Ponedeljak, 25. decembar u 18 sati, Mala sala NKC-a.

„Jedan od najiščekivanijih naslova ove godine, crtački debi Zrenjaninca Stevana Subića u Americi, ali i prvi strip koji piše čuveni glumac Pol Dejno koji je i u ekranizaciji Meta Rivsa iz 2022. glumio naslovnog zlikovca ovog stripa.
Dejno je želeo da liku kojeg je tumačio podari dubinu i objasni njegove motive svetu, a pošto je učestvovao u pisanju scenarija za film u delovima koji se tiču njegove uloge, uzeo je pero u ruke i napisao strip kojim bi sve to pojasnio. Za crtača je izabran Subić među više desetina drugih autora koji su bili zainteresovani za projekat, a ostalo je istorija. Nesvakidašnje za američki mejnstrim, Subić je radio i kolor, a posao je odradio impresivno u svakom pogledu.
Strip je bio instant hit kad se pojavio prošle godine (prva sveska je izašla u oktobru 2022), i tiraž je brzo rasprodat. I svaka sledeća sveska je uspela da iznenadi publiku, pa sve do čuvene pete sveske koja je u potpunosti rađena kao skup Zagonetačevih dnevnika.
Izdanje se radi u velikom formatu, obogaćeno dodatnim sadržajem (intervju sa Subićem) i ekskluzivnim skicama koje se ne nalaze (i neće se nalaziti) u ostalim izdanjima u svetu.“ – istakli su izdavači.

Učestvuju:
Stevan Subić, crtač i kolorista ovog stripa
Nikola Dragomirović, izvršni urednik Srpskog izdanja.
Moderator, Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa NKC-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button