Prokuplje kao Beograd i Surdulica, besplatni udžbenici prvacima

Foto Pixabay, ilustracija

Učenici na teritoriji Prokuplja koji će školske 2023/2024. godine upisati prvi razred dobiće besplatne udžbenike, nakon što se izabere najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je raspisala gradska vlast u Prokuplju. Rok za prijavu je 22. jun, a vrednost nabavke 3.233.827 dinara.

Udžbenici se naručuju od izdavačkih kuća EdukaKlettNovi Logos, Akronolo Data status, a potrebna količina i vrsta udžbenika date su okvirno.

Kao i predhodnih godina i ove smo krenuli u nabavku beplatnih knjiga za sve učenike prvih razreda na teritoriji Grada Prokuplja. Udžbenike će dobiti polaznici svih 6 škola na teritoriji grada, Ratko Pavlović “Ćićko”, Nikodije Stojanović “Tatko”, “9. oktobar”, Milić Rakić “Mirko” u Prokuplju, kao i škole Svetislav Mirković Nenad u Maloj Plani i Vuk Karadžić u Žitnom Potoku. U pitanju je 372 kompleta za prvi razred, koliko je planirano da se od sledeće školske godine upiše u školama na teritoriji Prokuplja. Od tog broja, 270 će upisati prvi razred u školama u Prokuplju i 102 prvaka u seoskim školama na teritoriji grada – kaže Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Dodaje da će nakon završeog postupka nabavke, knjige biti distribuirane direktno na adrese osnovnih škola.

Pročitajte više na: https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Prokuplje-kao-Beograd-besplatni-udzbenici-prvacima-placeni-iz-budzeta.sr.html

 

Izvor: Južne vesti; Autor: Lj. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button